Hol voltál eddig?

2019 decemberében mi, egy nyelvész tanár és egy mérnök, találkoztunk coach minőségünkben. Ez volt az első közös pontunk.

Aztán jött a többi milliónyi közös pont. Rövid idő kellett, hogy rájöjjünk, hogy mennyire egyformán látjuk a világ dolgait.

Az is kiderült gyorsan, hogy egyik közös szívügyünk a fiatalok felkarolása, támogatása, leginkább Z generációs fókuszban – Ők azok, akik 1995-2009 közt születtek. A kamaszok, és a fiatal felnőttek.

Mi ketten első pillanattól kezdve sokat bosszankodtunk közösen, hogy mennyi bántást kap a mai fiatalság, pedig mennyire nagyszerűek és okosak. Aztán a sok és intenzív beszélgetés közben elhatároztuk, hogy teszünk valamit, segítünk. Mert egy coach ilyen. Főleg kettő coach! Azok pláne ilyenek!

Nagyon jó módszerek vannak arra, hogy ki lehessen hozni az emberekből a saját szuperképességeiket. Hiszen mindenkiben ott van valami, ami sehol az univerzumban nincs másnak! Sajnos manapság erre az iskoláknak nincs sem eszközünk, sem idejük. Nem tudják megmutatni minden diáknak, hogy miben a legjobb és milyen elakadást melyik szupéképességével kezdjen megoldani. A szülőknek sincs ideje erre, sőt, mintája sem nagyon és nem mellesleg rohan mindenki.

És ez a rohanás tovább növeli a távolságot és okozza az egyre nagyobb értetlenséget a Z-k és a többiek közt. Mindenki furán néz a másikra és szépen lassan idegenek lesznek nekünk a saját gyerekeink és tanítványaink.

Mi lenne ha megtanulnánk együtt a közösség erejéből meríteni? Mi lenne ha megtanítanánk a fiatalokat is erre? Ha közösen betömködnénk a réseket, amik az oktatás és a valóság közt repedeznek, néhol tátonganak? Ha felfedezhetné mindenki a saját super skill-jeit? Ha a szülők és a pedagógusok is beszállnának ebbe a folyamatba és mindenki más, akinek fontos ez a nemzedék? Ha a generációk közt a hidakat újra járhatóvá tennénk? Felépítenénk? Újraépítenénk? Mi és Ők!

Mert képesek vagyunk rá! Támogatással. Szeretettel. Odafigyeléssel.

Ez a mi missziónk! Ez a hALkarika.

Anita és Móni, a hALkarika megálmodói; Fotó: Cloverleaf Shots by Ivett Szalai

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük